Sposób przygotowania

Z maki, margaryny, żołtek, 15 dag cukru pudru, proszku do pieczenia zrobić ciasto, podzielić na trzy części. Dwie części włożyć do lodówki. Jedną cześć rozwałkować na brytwannę posmarować powidłami, pokropić sokiem z cytryny. Białka z jajek ubić z drugą połową cukru pudru na sztywna pianę, dodać posiekane orzechy i zetrzeć na grubej tarce drugą cześć ciasta. Utarte ciasto wymieszać z białkami i wylać na powidła. trzecią cześć ciasta zetrzeć na wierzch. Piec w temp.170 stopni około 25 minut. Po ostudzeniu oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Pychotka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetny ten placek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    przepyszny! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !