Sposób przygotowania

Masa serowa:
250g margaryny
300g cukru pudru
1kg sera
6 jajek
2 opakowania budyniu śmietankowego 2 40g

Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka mąki tortowej
3 łyżki oleju
½ szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 puszka brzoskwiń 800g

Masa serowa: Margarynę z cukrem pudrem ucieramy na puch, dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku.Gdy masa będzie jednolita, dodajemy stopniowo ser i cały czas ucierając , siejemy przez sito budyń. Miksujemy. Na koniec dodajemy pianę ubitą z 6 białek, i brzoskwinie pokrojone w kostkę. Mieszamy najlepiej drewnianą łyżką.

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać do otrzymania puszystej masy. Następnie dodawać żółtka, olej i delikatnie wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć
Biszkopt piec w nagrzanym piekarniku w temp.p.180stopni przez 20-30minut.

Na upieczony biszkopt nakładamy masę serową. Na wierz masy położyć brzoskwinie pokrojone w plastry. Upiec. Po upieczeniu ciasta, posmarować wierzch podgrzaną konfiturą konfiturą brzoskwiniową.

Temperatura pieczenia: 1800C
Czas pieczenia całego sernika około 45 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Sernik z brzoskwiniami-\"niebo w gębie\"!
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetny takiego jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    swietny
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię serniczek z brzoskwiniami.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    serniki to najlepsze ciasta na świecie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają znakomicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !