Sposób przygotowania

ser żółty pokroić w paski. rozdrobniony ser zalać zimnym mlekiem. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Garnek z serem wstawić do drugiego naczynia z wodą. Gotować na parze, od czasu do czasu mieszając. Gdy ser sie rozpuści i połączy z mlekiem, dodać rosół i masło. Całość starannie wymieszać. Potrawę lekko wystudzić. Cały czas mieszając wbijać po jednym żółtku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do rozgrzanego do 100 st C piekarnika, żeby zupa nie stężała i nie stygła. Pieczywo tostowe pokroić w dość grubą kostkę i zarumienić na patelni. Zupę przed podaniem posypujemy grzankami z tostów.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !