Sposób przygotowania

Przygotuj karmel: wsyp cukier na rozgrzaną patelnię, rozpuść, mieszając, a następnie rozprowadź niewielką ilością wody. Płynny karmel wlej na dno żaroodpornych foremek, odstaw, aby zastygł. Mleko kokosowe zagotuj z mlekiem zwykłym i odrobiną cukru. Ubij trzepaczką jajka. Powoli, ciągle ubijając trzepaczką, wlewaj do jajek gorące mleko. Masę przecedź przez sitko i wlej do foremek na warstwę karmelu. Foremki przykryj folią aluminiową, ustaw na blasze z wodą i piecz około 15 minut w temp. 150°C. Po upieczeniu ostrożnie odetnij krem nożem od brzegów foremek, odwróć dnem do góry i wyłóż na talerzyki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !