Sposób przygotowania

1.Dojżały i miękki camenbert obrać z białej skórki i dokładnie utrzeć ze śmietaną na jednolitą masę.
2.Plaster osączyć z zalewy na ręczniku kuchennym.Ananas pokroić w bardzo drobną kosteczkę lub rozdrobnić w mikserze ( ewentualnie można dodać także kilka kawałków papaji).
3.Orzechy i migdały posiekać lub zmiksować.
4.Ananasa, ( papaję),orzechy i migdały dodać do masy serowo-śmietanowej i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić cukrem. Jeśli masa jest zbyt gęsta, to można dodać jeszcze odrobinę śmietany.
5.Ta pasta jest idealna do kanapek serwowanych do wszelakich win. Idealnie komponuje się także ze smakiem szynki parmeńskiej, szwarwaldzkiej lub podobnej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pomysłowe ale wydaje się być bardzo smaczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    aż kusi aby wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszności ,super pasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    camembert tu bardzo pasuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    brzmi apetycznie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !