Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć,włożyć do garnka wlać wodę i gotować.Dodać warzywa - 1/3 opakowania\" włoszczyzna krojona w paski\" i gotować do miękkości skrzydełek.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy - zagotować i dodać zieleninę.W kubeczku wymieszać śmietanę gorącą zupą ale nie wrzątkiem,wlać do zupy i wymieszać - nie zagotowywać!
W osolonym wrzątku ugotować makaron odcedzić i podawać z zupą.
Smacznego!
Skrzydełka można wyjąć przed dodaniem koncentratu i wykorzystać w dowolny sposób: można mięsko ze skrzydełek posiekać i dodać do zupy lub skropić miodem z dodatkiem maggi lub oleju sojowego i usmażyć na tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    moja ulubiona zupa :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, robię podobna !
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na pomidorówkę mam zawsze ochotę , nie oddam jej nawet za wielką pieszczotę...
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna chyba dziś zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    mniam przepadam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przepysznie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wczoraj zjedzona pyszna ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    super zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    mój synuś uwielbia :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ulubiona zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !