Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy i stopniowo ściągam liście. Gotujemy ryż. Cebulkę szklimy na masełku dodajemy zmieloną karkówkę i zmieloną laskę kiełbasy ( wcześniej ściągamy skórę). Dusimy do miękkości. Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso z kiełbasą i cebulką. Doprawiamy do smaku pieprzem, Kucharkiem i solą i papryką czerwoną. Wszystko dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy na liście i zawijamy. Na dnie dużego garnka wykładamy liście kapusty i kładziemy gołąbki. Podlewamy bulionem ( można zrobić z kostek rosołowych). Pieczemy w piekarniku około 70 min w 180 stopniach. Podajemy polane masełkiem lub sosem. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    pychaa:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !