Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wrzącej wodzie.Odcedzamy.Dno naczynia żaroodpornego smarujemy niewielką ilością oleju.Równomiernie układamy makaron.Z sera odkrawamy dwa plastry,resztę razem z szynką ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na makaronie układamy warstwę szynki oraz sera.Smarujemy keczupem.Natkę pietruszki dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym.Obrywamy listki,a następnie układamy dookoła potrawy.Na środku zaś układamy dwa odłożone plastry żółtego sera.Piekarnik rozgrzewamy do temp.180stopniC.Wkładamy naczynie i zapiekamy potrawę ok.10minut,do momentu,aż plastry sera się roztopią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybkie, smaczne i ciekawie skomponowane od strony estetycznej danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !