Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu.Ostudzone mięso z rosołu przekręcić przez maszynkę.
Mięso wymieszać z cebulą,jajkiem,zieleniną i przyprawić.Jeśli będzie bardzo gęsta dolać trochę rosołu.
Na dno prodiża lub naczynia żaroodpornego wyłożyć masło następnie połowę ziemniaków,oprószyć solą i pieprzem,Wyłożyć mięso,przykryć drugą warstwą ziemniaków posolić i posypać pieprzem.
Śmietanę wymieszać z mąką,polać potrawę i wstawić do zapieczenia.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kitka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    świetny i niedrogi obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pardzo przydatny , pomysłowy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Lubię zapiekanki ziemniaczane
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !