Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, jednego jajka, masła roślinnego i szczypty soli należy zagnieść ciasto. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać go z bułką tartą, jednym jajkiem i drobniutko posiekaną natką pietruszki. Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego krążki( może być przy pomocy szklanki), nakładać na nie farsz serowy i dobrze zlepiać na kształt pierogów. Pierożki wrzucać na gotującą się, lekko osoloną wodę. Ugotowane pierogi wyjmować łyżką cedzakową i podawać roztopionym masłem roślinnym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    ciekawy pomysł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię podobnie bo smakują mi pierogi z takim farszem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    alinka45

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super są takie pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !