Sposób przygotowania

Zmiksować jajko, mąkę , mleko, szpinak, 2 łyżki oleju , szczyptę soli , proszek do pieczenia .Zostawić na 10 minut . Rozgrzać na średniej patelni 1 łyżkę oleju i usmażyć 5-6 naleśników .
Usmażyć na rumiano na łyżce oleju drobno usiekaną cebulę .Wymieszać z puree ziemniaczanym i serem . Doprawić farsz solą i mielonym pieprzem .
Posmarować naleśniki . Zwinąć wg upodobania ( ruloniki, koperty ) . Podgrzać na 2 łyżkach oleju .
Podawać na ciepło – można podać dodatkowo kwaśną śmietanę .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    No cos pięknego i pewnie smacznego ! Gratuluję pomysłu !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo oryginalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    chodza za mna od dawna nalesniki szpoinakowe, musze wreszcie wyprobowac.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super az slinka leci
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smacznie,zdrowo i kolorowo.W dodatku całkiem ekonomicznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    probofka

    uwielbiam wszystko ze szpinakiem a naleśniki są na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !