Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy.Odcedzamy,przepuszczamy przez praskę i studzimy.Zagniatamy z jajkiem,mąką i solą na gładkie ciasto.Formujemy wałeczki,lekko spłaszczamy i kroimy ukośnie w 3cm kawałki.Gotujemy w osolonej wodzie 5minut od wypłynięcia.Ser rozkruszamy.Mieszamy z twarogiem i mlekiem.Doprawiamy do smaku i lekko podgrzewamy.Polewamy kopytka i posypujemy natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące - kopytka z sosem serowym, takich jeszcze nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !