Sposób przygotowania

Udka kurczaka natrzeć solą i pieprzem, zrumienić na maśle cebulowym. Włożyć do garnka, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem. Po 30 minutach dolać wino i gotować jeszcze około 10 minut. Mięso wyjąć z wywaru. Do garnka z wywarem dodać śmietanę z mąką i papryką, zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    fajnie ale jakiego dokładnie wina użyłaś?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszne mięsko
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie mięsko wręcz rozpływa się w utach, uwielbiam je :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !