Sposób przygotowania

śledzie po umyciu moczymy w wodzie, a potem w mleku, następnie usuwamy oście, nie uszkadzając filetów. każdy płat zwijamy i spinamy wykałaczką. Układamy roladki w płaskim rondlu wysmarowanym masłem, posypujemy posiekanymi migdałami, rodzynkami i przekrojonymi na połówki śliwkami. Podlewamy wodą i dusimy ok 10 min. Z reszty masła i mąki robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy winem, przyprawiamy do smaku cukrem i zagotowujemy. Zalewamy śledzie sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubie sledzie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    brzmi dobrze-ciekawe jak smakuje?
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !