Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorowałam pod bieżącą wodą – wybrałam bulwy m/w równej wielkości. Zalałam je w garnku zimną wodą tak żeby były przykryte i ugotowałam – trwało to ok. 20 min.. Następnie odcedziłam i zostawiłam żeby przestygły. Każdego ziemniaka przekroiłam poziomo na pół i przy pomocy łyżeczki wybrałam miąższ ze skórki – nie musi być bardzo dokładnie, ale trzeba uważać żeby łupinki nie popękały a są cienkie! Wydrążony miąższ przełożyłam do miski i rozgniotłam widelcem. Dodałam na wiórki ser i ketchup oraz trochę soli, papryki i pieprzu do smaku, wymieszałam. W każdą łupinkę nałożyłam czubato masy ziemniaczano – serowej i ułożyłam ziemniaki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200st.C i piekłam ok. 30 min.. Podałam gorące, pycha!

Ketchupu użyjcie takiego jaki lubicie - łagodnego albo ostrego, ale doprawiajcie ostrożnie!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawy pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Ślicznie wyglądają i na pewno są pyszne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię faszerowane ziemniaczki zapiekane.Dawno nie robiłam.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie robiłam ,ale wyglądają świetnie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !