Sposób przygotowania

Ogórki kroimy w grube plasterki, solimy i odstawiamy na 3h w zimne miejsce. Następnie odciskamy, dodajemy potarty na drobnej tarce czosnek, paprykę, curry i dokładnie mieszamy. Wkładamy do słoików. Ocet zagotowujemy z cukrem i olejem. Taką gorącą zalewą zalewamy ogórki, zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też robię ogórki curry, ale w wersji bardziej na słodko. Ta, zaprezentowana tutaj też mi się podoba. Chętnie wypróbuję robiąc przetwory w przyszłym sezonie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    superr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Ale... ani krzty wody do zalewy? Przecież będą strasznie kwaśne :P. I zalewy będzie mało...
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    UWAGA UWAGA W powyższym przepisie faktycznie nie ma wody - natomiast należy zwiększyć ilość cukru od 150g do 200g !!!! Octu może być troszkę mniej około 120-150 ml.
  • 3
    original
    Opublikowano

    edyta44

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne, co roku robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    super:)
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    lubię takie ogóreczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    na zimę super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !