Sposób przygotowania

Cebulę rozdrabniamy i podsmażamy na oliwie. Kiedy będzie szklista dodajemy starty czosnek, rozdrobniony seler oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i podgrzewamy. Wszystko zalewamy wodą, solimy i gotujemy ok 20 min. Dodajemy groszek i rozdrobnioną fasolkę i gotujemy ok 5-7 min by warzywa zachowały sprężystość ale ugotowały się. Wyłączamy zupę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i łyżkę pesto, mieszamy, przykrywamy przykrywką na 5 min. Po tym czasie próbujemy zupę i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pesto. Rozlewamy zupę do misek, dodając łyżeczkę pesto do każdej porcji.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !