Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem do białości następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy olej oraz pianę ubitą z białek. Całość dokładnie mieszamy i pieczemy biszkopt.
W międzyczasie obieramy ze skórki jabłka i kroimy je w plasterki. Wrzucamy do garnuszka i dusimy z wodą do miękkości. Dodajemy galaretkę i całość dokładnie mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się galaretki. Następnie ubijamy kremówkę z cukrem pudrem (ilość cukru zależy tylko od nas – ja osobiście nie lubię gdy kremówka jest zbyt słodka) i dodajemy do niej galaretkę cytrynową i całość dokładnie mieszamy. Na wystudzony biszkopt wykładamy masę jabłkową a na nią ubitą kremówkę. Całość posypujemy czekoladą startą na tartce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !