Sposób przygotowania

Umytą łopatkę pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mięsa z sitkiem z dużymi oczkami.Cebulę pokroić w kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso partiami (żeby sę nie dusiło,tylko smażyło).Mięso przekładać do dużego rondla.Na pozostały po smażeniu mięsa tłuszcz wrzucić cebulę,czosnek,dusić aż się lekko zrumieni i dodać do mięsa.W szklance wrzątku rozpuścić kostkę mięsną i wlać do rondla,dodać paprykę słodką,chilli,przyprawę do wieprzowiny,kucharka,wymieszać i dusić aż mięso będzie prawie miękkie.W razie potrzeby dolewać wody.Fasolkę i kukurydzę odcedzić,przepłukać wodą,dodać do mięsa.Dodać do mięsa koncentrat pomidorowy,pomidory razem z zalewą i jeszcze dusić do miękkości.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super,muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    lubię takie ostre dania
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pysznie to wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !