Sposób przygotowania

W misce mieszamy mąke, mleko, oliwe z oliwek, sól, cukier oraz drożdże. Wyrabiamy ciasto, które odstawiamy na godzinę.
W tym czasie przygotowujemy keftę - mięso mielone wołowe, wymieszane z cebulą, doprawione solą, pieprzem smażymy na patelni.
Przygotowujemy sos pomidorowy http://www.doradcasmaku.pl/przepis/32702/sos-pomidorowy.html
Po godzinie ciastu nadajemy kształ koła, nakładamy sos pomidorowy, dodajemy potarty ser goudę, następnie cebule, grzyby, ser mozarrelę, keftę i bazylię. Wkładamy do piekarnika na ok. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajnie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    jak z podwójnym serem to na pewno dla mnie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pychotkaaaa
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    Mniamm,,,ale super:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszności ta pizza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !