Sposób przygotowania

Ciasto : mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy płaską 1 łyżkę soli. Stopniowo dolewamy 3/4 szklanki ciepłej wody i 1/4 szklanka oleju. Dokładnie zagniatamy ciasto.
Farsz : ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy są miękkie odcedzamy i przeciskamy przez praskę, dodajemy ser biały, parmezan i wcześniej zeszkloną na maśle cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy ( najlepiej dłonią). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy szklanką kółeczka. Nakładamy farsz do środka i zlepiamy. Wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem 1 łyżki oleju, czekamy aż wypłyną na wierzch i gotujemy jeszcze około 2 min. Odcedzamy i podajemy polane masłem lub masłem z cebulką. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ruskie najlepsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !