Sposób przygotowania

0,5 litra kefiru przelewamy do głębszej miseczki, dodajemy 1 łyżkę proszku do pieczenia. Żółtka ucieramy z 2 łyżeczkami cukru. Dodajemy do kefiru. Dodajemy mąkę około 2-2,5 szklanki ja zawsze daje na oko, ma wyjść nam dosyć gęste ciasto. Wszystko razem mieszamy blenderem. Następnie z białek ubijamy sztywną pianę. Gdy jest już gotowa dodajemy do ciasta i znowu mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki dodajemy do ciasta. Smażymy na bardzo rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Wyciągamy i rozkładamy na ręczniku papierowym. Następnie przenosimy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    apetycznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !