Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i po wycięciu gniazd nasiennych kroimy w słupki, plasterki lub kostkę. Bułki kroimy na plasterki średniej grubości i każdy posmarować masłem tylko z jednej strony. Rodzynki opłukać i osączyć, a morele pokroić w paseczki. Formę żaroodporną wysmarować masłem wyłożyć kromkami bułki, przykryć połową jabłek, posypać połową rodzynek lub moreli i cukru wymieszanego z cynamonem. Następnie ułożyć drugą warstwę bułek, jabłek, itd. Ostatnią warstwę powinna stanowić bułka. Polać pudding jajami roztrzepanymi z mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do tem. 220st aż wierzch stanie się złoty i chrupiący.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    musi być dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !