Sposób przygotowania

Mięso z królika ugotować wraz z jarzynami( marchewka i pietruszka). Podczas gotowania posolić. Gdy mięso będzie gotowe należy przestudzić je, zemleć wraz z warzywami. Cebulę podsmażyć z wątróbką na oleju. Po usmażeniu również zemleć. Kaszę manną zalać gorącym bulionem, odstawić do napęcznienia i dodać do masy mięsnej. Całość wymieszać, dodać jajko, doprawić do smaku i raz jeszcze zemleć. W razie potrzeby doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masę przełożyć do blaszki. Pasztet piec przez około 60- 80 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ojj to teściowa smakołyki tworzy :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tez bym chciała miec taką teściową
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    zapewne smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj chciałabym spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    lubię domowe pasztety, a szczególnie z królika
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyborny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry ten pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !