Sposób przygotowania

Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mąkę pszenną, ciągle ucierając dodać mak i wiórki kokosowe. Następnie dodawać po łyżce piany z białek. Ciasto przelać do blaszki i piec około 30- 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Budyń ugotować na mleku. Gdy zgęstnieje dodać galaretkę, dokładnie wymieszać. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu i ucierać do uzyskania jednolitej masy.
2/3 masy przełożyć ciasto przekrojone na dwie części. Pozostałą masę rozsmarować na cieście. Na masie układać nasączone w herbacie biszkopty. Ciasto polać polewą czekoladową. Na każdym biszkopcie polanym polewą ułożyć po rodzynku.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo smaczne ciacho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne ciasto
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    podoba mi się to ciasto , nie tylko ze względu na swoja nazwę
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne jest to ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !