Sposób przygotowania

Baraninę sparzyć gorącym octem i natrzeć solą oraz roztartym czosnkiem. Rondel wyłożyć plastrami słoniny, pokrojoną cebulą. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić, ułożyć na warzywach. Włożyć na to rozbite tłuczkiem mięso, polać octem i dusić na wolnym ogniu, często przewracając. Kiedy się przyrumieni, wyjąć pieczeń, sos przetrzeć przez sito, pieczeń włożyć do rondla, dodać mąkę, wymieszać, dolać kilka łyżek śmietany, przykryć i dusić do miękkości (około 2 godzin).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Od czasu do czasu warto zjeść coś innego na obiad i wtedy taka baranina to świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jeszcze nie miałam okazji spróbować baraniny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !