Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na noc, ugotować i odcedzić.

Przygotować kapustę.

Ugotować ryż na sypko.
Drobno posiekaną cebulę udusić na maśle.

Grzyby drobno posiekać, wymieszać z ryżem, cebulą, natką pietruszki, solą i pieprzem.

Liście kapusty napełnić farszem; ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem godzinę.

Podawać z ziemniakami lub chlebem, polane sosem grzybowym i posypane natką pietruszki.

Gołąbki są również smaczne zrobione z kapusty pekińskiej lub z kapusty białej cukrowej, albo też zrobione w liściach kapusty kwaszonej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię gołąbki z grzybami czasami robię ale zamiast ryżu dodaję kaszę i są smaczne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale pomysłowo podane, super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z grzybami nie robiłam.Fajnie muszą smakować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !