Sposób przygotowania

Odpowiednią ilość ryżu wsypujemy do garnka i zalewamy go 2x większą objętością wody. Gotujemy do czasu wyparowania wody i następnie dodajemy mleko. Najlepiej jest je dodawać porcjami w odpowiednich odstępach czasowych (cały czas mieszając!). Solimy do smaku. Gotujemy przez ok 15 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    taki ryż można na słodko zjeść
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Przypomina mi się dzieciństwo i zupy mleczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pożywne śniadanko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja jednak wolę ryz na słodko:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a ja bardziej skłaniam się ku makaronowi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    smakowo wolę na słodko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    posypać cukrem i jest na słodko
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z cynamonem super
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne szczególnie na słodko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię ryż na mleku z solą bez dodatku cukru
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie śniadanko
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    nawet, nawet
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    nawet, nawet
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    nawet, nawet
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    nawet, nawet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !