Sposób przygotowania

Gotujemy w rondelku wodę i wrzucamy 2 kostki bulionu. Gdy zagotuje się rosół, zmniejszamy gaz i wrzucamy stopniowo kaszę mannę. Mieszając kaszę często, by nie powstawały grudki. Po ugotowaniu pozostawić kaszę do wystygnięcia. Do wystudzonej kaszy dodajemy jajko, natkę pietruszki i starty na tarce o drobnych oczkach żółty ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Można doprawić pieprzem, odrobiną soli i słodką papryką. Z masy formujemy małe kulki, a następnie lekko je spłaszczamy, by powstały kształtne kotlety. Na płaski talerz wysypujemy tartą bułkę. każdy kotlet obtaczamy w tartej bułce. Kładziemy kotlety na rozgrzanej patelni i smażymy z obu stron. Gotowe!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !