Sposób przygotowania

Ryż gotować 15 minut w osolonej wodzie na średnim ogniu. Odcedzić, osączyć na sitku. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę lub na małe kawałki. Cebule obrać, pokroić w cienkie krążki lub kawałki. Pieczarki dobrze osączyć, pokroić w plasterki. NA patelni rozgrzaćmasło, podsmażyć na nim mięso na średnim ogniu, ciągle mieszając. Dodać cebulę, podsmażyć, wrzucić pieczarki. Wszystkie skłądniki smażyć jeszcze kilka minut. Podlać rosołem, krótko zagotować. Ogień zmniejszyć, mięso z pieczarkami bez przykrycia tak długo, aż prawie cały płyn wyparuje. Wlać śmietanę, wymieszać, zagotować. Dodać ryż, natkę, ponownie zagotować. Danie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !