Sposób przygotowania

Do garnka wrzucić 3/4 szklanki cukru, margarynę, kakao, podlać wodą( 3 łyżki) i podgrzewać na małym ogniu do roztopienia i połączenia się składników. Wystudzić i wsypać make wymieszaną z proszkiem oraz wbić 2 żółtka. Wymieszać dobrze. Z 2 białek ubić pianę i delikatnie połączyć z kakaowa masą na ciasto. Piec ok 40 minut w piekarniku w temp 180/190 stopni.
Masę przygotować z kaszy manny ugotowanej na gęsto. Kaszę mannę wymieszać z odrobiną wody i 1 jajkiem, zalać mlekiem i 1 szkl wody, dorzucić wanilię i 1/2 szkl cukru i gotować mieszając. Kasza musi być tak gęsta żeby łyżka stała. Masło utrzeć na puch z 1/2 szkl cukru, kiedy kasza ostygnie dorzucić kaszę i ucierać dalej. Dodać kropelki aromatu pomarańczowego. Pierwsza galaretkę zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu i schłodzić do całkowitego zsiądnięcia. Następnie dorzucić do masy z kaszy manny i krótko miksować, żeby było widać w kaszy manny małe kawałeczki galaretki. Na ostudzone ciasto ( najlepiej napączowane herbatą)nałożyć masę z kaszy manny i galaretki i zalać drugą galaretką. Schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pychaaa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    To fakt wyglada bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Pychota :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi byc pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne lekkie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !