Sposób przygotowania

Karkówkę umyć i pokroić w słupki 3 cm. Zamarynować w zalewie zrobionej , z oleju sezamowego, octu, sosu sojowego, trawy cytrynowej i 1 łyżki sosu chilli. Trzymać w lodówce ok 3 godzin. Po tym czasie wyjąć i odsączyć, obrać marchewkę pokroić w talarki. W woku rozgrzać olej sojowy wrzucić na olej 3 posiekane ząbki czosnku i drobno pokrojony imbir oraz kawałek trawy cytrynowej z marynaty. Podsmażyć, dołożyć odsączone mięso i smażyć przez 10 minut. Kiedy odparuje większość wody z mięsa, dorzucić marchewkę i smażyć wszystko do miękkości- jakieś 20- 30 minut. Przy końcu smażenia doprawić ostatnim ząbkiem czosnku, solą , pieprze oraz sosem chilli. Podawać najlepiej z ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    W wolnym czasie zrobię na 100%
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne, aromatyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepysznie się prezentuje
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    wygląda wyśmienicie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    na pewno pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !