Sposób przygotowania

Migdały zaparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, zemleć. Z reszty składników szybko zagnieść ciasto, dodać migdały i powtórnie zagnieść. Formować wałeczki o grubości ołówka i długości ok. 5 cm, w kształcie rogalików. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 140ºC przez 10-15 minut. Gorące rogaliki posypać mieszanką 150 g cukru pudru i 6 łyżeczek cukru waniliowego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    robiłam podobne są pyszne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    napewno dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Fajne ciasteczka
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dzięki za przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !