Sposób przygotowania

Filety po umyciu kroimy w szerokie paski i lekko rozbijamy, najlepiej dłonią. Solimy, posypujemy przyprawami, mieszamy w misce z sosem sojowym, olejem i białym winem. Wstawiamy do lodówki na conajmniej pół godziny.
Patelnię smarujemy cienko olejem ( ja za pomocą serwetki) i mocno rozgrzewamy. Na taką kladziemy marynowane filety i po chwili zmniejszamy ogień na mały. Smażymy z obu stron około 10 minut, aż widelec wejdzie w nie bez oporu a od żeberek patelni zrobią się ładne paski.
Podajemy z ryżem lub ziemniakami i najlepiej z sałatą w winegrecie .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyglada super ten kurczaczek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolejny powód aby zakupić patelnię grillową :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyśmienicie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    patelni grillowej co prawda nie mam , ale na teflonowej też się udaje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    apetycznie wygladaja, a na zwykłej patelni tez mozna je zrobic :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    grilowe smaki wciąż jeszcze aktualme

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !