Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Dodać śmietanę i jajka, przyprawić solą, papryką, pieprzem i przyprawą do bigosu, wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, usmażyć na oleju. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić. Paprykę przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. Kapustę odcisnąć i drobno posiekać, przyprawić. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami połowę ziemniaków, ryżu, kapusty, papryki, cebuli i całą kiełbasę, następnie ponownie położyć ryż, kapustę, paprykę cebulę i ziemniaki. Posypać pokruszonym twarogiem. Piec pod przykryciem 35 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !