Sposób przygotowania

Świeży szpinak przebierz, odrzucając zepsute liście. Dobrze go wypłucz i blanszuj, czyli zanurz na 1-2 minuty we wrzątku, a potem szybko włóż do zimnej wody, aby szpinak schłodzić. Następnie szpinak odcedź, wyciśnij wodę i grubo posiekaj. Dopraw solą i pieprzem. Krewetki opłucz w letniej wodzie. Mozarellę pokrój w kawałki.
Do przygotowania cannelloni użyj plastrów lasagne. Na każdym plastrze ciasta układamy nieco szpinaku, krewetki, i mozarellę. Ciasto bardzo mocno rolujemy i ciasno układamy w brytfannie wysmarowanej masłem.
Obierz czosnek do sosu i drobno pokrój. Wyjmij nasiona z chili i drobno ją posiekaj. Poprzekrawaj anchois (sardele i pomidory), kapary odsącz, a oliwki pokrój w plasterki. Rozgrzej oliwę w patelni, przesmaż czosnek, a następnie dodaj chili, sardele, pomidory i kapary. duś przez około 10 minut, a na koniec wmieszaj do sosu oliwki i oregano.
Cannelloni zalej sosem, posyp parmezanem i zapiekaj w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !