Sposób przygotowania

do potrawy użyłam filety śledziowe w oleju.
Filety odsączyć. Przygotować marynatę :
W misce łączymy ocet winny , ziele angielskie,liście laurowe i pieprz. Wkładamy śledzie w wstawiamy na 3-4 godziny do lodówki.
W osobnym naczyniu mieszamy ketchup, olej i drobniutko posiekaną paprykę konserwową. Doprawiamy pieprzem młotkowanym.
Rodzynki zalewamy winem i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie dodajemy do miski z ketchupem.
Wyjmujemy śledzie, odsączamy i nacinamy na pół, tak aby powstały wąskie paski. Nakładamy na nie powstałą masę i zawijamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    jeszcze nie robiłam ale je uwielbiam,
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anita21

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !