Sposób przygotowania

Szynkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski, obtaczamy w przyprawie do gulaszu i smażymy na patelni, osączamy z tłuszczu. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać, pokroić wszystko w drobną kostkę, usmażyć na tym samym tłuszczu co mięso. Wlać wino, włożyć mięso, podlać gorącą wodą i dusić dopóki mięso nie będzie miękkie. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą, przetrzeć przez sitko i wlać do mięsa, dodać musztardę, wlać śmietanę, posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    uwilbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    lubie to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !