Sposób przygotowania

Namoczyć zioła (2 łyżki) w zimnej wodzie, osączyć. Boczek wysmażyć w rondlu o grubym dnie. Dodać cebule i smażyć, aż zrobią się brązowe. Wrzucić do rondla tosty i mieszać, aż pokryją się cebulą.
Wstawić rondel do piekarnika nagrzanego do 1750C, poczekać 15 minut i wyjąć. Składniki z rondla przełożyć do garnka, dodać bulion i zioła. Gotować godzinę na małym ogniu, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    ciekawe przyprawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pewnie dobrze smakuje..taka pod nasze polskie klimaty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Nazwa bardzo śmieszna ale zupa wspaniała.Polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota61

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawa nazwa, szukałam w składzie choćby piwa :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !