Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną sparzyć wrzątkiem lub odgotować.
Na dno naczynia żaroodpornego włożyć połowę kapusty i posypać przyprawą do bigosu.Następnie cebulę pokroić w piórka i połowę jej wyłożyć na kapustę.
Kiełbasę podzielić na mniejsze części,ułożyć na kapuście,dodać posiekany czosnek,wyłożyć pozostałą kapustę ,posypać przyprawą,ułożyć resztę cebuli i też ją posypać lekko przyprawą do bigosu.
Wlać oliwę po kapuście,przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na co najmniej 1,5 godziny.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale pyszny przepis na pewno go przetestuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    czy kiełbasa biała surowa też się będzie nadawała skoro tak dLugo pieczemy ?
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Myślę,że może być i surowa ale jak wrzucisz ja wcześniej na wrzątek to tez się nic nie stanie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie
  • 5
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Mniam, mniam... uwielbiam kiszoną kapustę pod każdą postacią!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Biała kiełbaska z kapustką ....to jest to!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    ja poproszę porcyjkę ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczne, solidne danie na jesienne szarugi.
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    muszę tak zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pomysł bardzo fajny a danie przepyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dodi

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna kielbaska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !