Sposób przygotowania

Ugotowany makaron drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z makaronem, dodajemy pokrojone drobno salami ,szynkę oraz oliwki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, oregano, bazylię, posiekany szczypiorek, płatki owsiane oraz 2 jajka. Dokładnie mieszamy. Na jednym głębokim talerzu wymieszać mąkęz bułką tartą, na drugim roztrzepać dwa pozostałe jajka. Rękami oprószonymi mąką formować kotlety i najpierw zanurzać je w jajkach, następnie w bułce tartej z mąką. Smażyć na złoty kolor na niezbyt gorącym tłuszczu.
Można podawać z dowolnym sosem i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    bardzo ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !