Sposób przygotowania

Warstwę owoców ułożyć w wysmarowanej tłuszczem płytkiej formie i posypać cukrem pudrem. Migdały posiekać i wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia i łyżką mąki. Z 4 jajek,75 g cukru i 2 łyżek soku z cytryny utrzeć krem,dodać twaróg i wymieszać z mieszanką migdałową. Po ułożeniu na wiśniach masy twarogowej,potrawę piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut. W trakcie ubijania 3 białek na sztywną pianę,stopniowo dodawać 100 g cukru. Wyjąć zapiekankę z piekarnika i rozprowadzić na niej pianę z białek i piec jeszcze przez 5 minut. Posypać kakao.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !