Sposób przygotowania

W wywarze z kurczaka z kostką bulionową ugotować marchewkę, pietruszke oraz cukinie pokrojone w grube plastry. Kiedy cukinie będą al dente część plastrów wyjąć i ostudzić. Resztę warzyw ugotować na miekko i zmiksować. Doprawić zupę pieprzem i solą. Zabielić śmietanką z maką, wcisnąć czosnek przez praskę i pogotować jeszce ok. 3 minut. Rozlać na talerze, posypać koperkiem i podawać z plastrami cukini( można także dorzucić groszek ptysiowy).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jeszcze takiej nie jadłam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !