Sposób przygotowania

Z lekko ciepłego mleka, drożdży i cukru przygotować rozczyn. Dokładnie go wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać miękkie masło, rozczyn drożdżowy i wymieszać( w razie potrzeby dodać więcej mleka lub mąki, tak, aby ciasto nie było zbyt lejące się). Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Gruszki obrać i pokroić w plasterki wydrążając z nich gniazda nasienne. gdy ciasto wyrośnie włożyć do niego plasterki gruszek, wymieszać delikatnie.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim racuszki z obu stron na złoto tak, żeby plasterek gruszki znalazł się w środku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszne racuszki :) hehe ... jak u mamy ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow, z gruszkami! super!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszą byc pyszne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wow, nie pomyślałam ale przecież można dodać gruszki zamiast jabłek, rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    no no no....
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !