Sposób przygotowania

1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy powoli cukier i cukier wanilinowy. Cały czas miksując dodajemy również żółtka. Mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy do ciasta. Na koniec w garnku rozpuszczamy margarynę i gorącą dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy.
2. Z tak przygotowanej masy odejmujemy ok 1/3 i dodajemy do niej kakao. Mieszamy
3. Formę smarujemy dokładnie tłuszczem, wlewamy najpierw jasne ciasto, a potem ciemne. pieczemy ok 30 min w temp. 180 stopni.
4.Na ciasto polewamy polewę czekoladową np. z mojego przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/57398/szybka-polewa-czekoladowa-do-ciast-i-deserow.html
i całość posypujemy wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !