Sposób przygotowania

Z 0.5szkl. cukru, mąki, margaryny, śmietany i żółtek ugniatamy ciasto. Formę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy do formy, podpiekamy przez 15 min. w temp. 180 stopni. Jabłka ścieramy na tartce, dodajemy cynamon oraz suchą galaretkę, mieszamy. Białka ze szklanką cukru ubijamy na sztywną pianę. Po 15 min. pieczenia wykładamy na ciasto jabłka. Smarujemy pianą. Zapiekamy kolejne 15 min. w temp. 150 stopni.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    No proszę jakie apetycznie wyglądające ciasto:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubie !
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    robię podobny, bardzo smaczny
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    pychotka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    pychotka :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pyszne!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dobry jabłecznik i beza też ok
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota taki jabłecznik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !