Sposób przygotowania

mleko zagotowac ser zetrzeć na tarce. Szynkę pokroić w kostkę. Do rondla przesiac mąkę dodać 2 jajka i 2 żółtka i masło. Wyrobić na jednolitą masę. Pozostawić na wolnym ogniu, stopniowo dolewajac mleko, chwilę gotować. Zestawić, schłodzić dodac ser, szynkę i natkę i przyprawić. Pozostałe białka ubic na pianę. zwilżonymi dłońmi formować niewielkie wałeczki obtoczać w białkach i bułce tartej. Smazyć na głebokim tłuszczu na złoty kolor

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pomysl fajny musze wyprę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !