Sposób przygotowania

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w rondelku w szklance wody (stosunek wody do kaszy wynosi 3:1). Dodajemy pół kostki rosołowej i czekamy aż kasza dojdzie. Gd większość wody wyparuje dodajemy kawałeczki sera. Trzymamy na ogniu dopóki ser się nie roztopi i nie pozbędziemy się resztek wody. Wykładamy na talerz i posypujemy kiełkami fasolki mung. Taka kasza sama w sobie jest smaczna, może też być dodatkiem do mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe jak smakuje?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    polecam wypróbować :o) Smak ma dosyć ostry i wyrazisty za sprawą gorgonzoli i kiełków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Oryginalne dodatki do kaszy ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    fajnie wyglada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ładny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo ciekawe połączenie-podoba mi się :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie jadłam ale wygląda ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawy smak - kaszę jęczmienną bardzo lubię.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    ciekawy przepis napewno wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    I kaszę i gorgonzolę uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smaczna i zdrowa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !