Sposób przygotowania

Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki i gotować ok. 20 min, doprawić solą. Następnie przecieramy pomidory maszynką lub przez sito, nalewamy do wyparzonych słoików. Do każdego słoika z przecierem dodajemy po 1 łyżeczce oliwy i zakręcamy. Oliwa zapobiega zepsuciu przecieru. Pasteryzujemy ok. 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    tez taki robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    a ja mam specjalną maszynkę do pomidorów , super sprawa, co roku robię przeciery i soki pomidorowe z około 20 kg
  • 4
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    też uzywam takiej maszynki, szybko przeciera pomidory;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    same witaminki!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    najlepszy własnej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    najlepszy!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny- dużo smaczniejszy od tych kupionych w sklepie
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super, robię taki sam przecier, tylko bez oliwy
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jeszcze nie robiłem przecieru
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    domowy,najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    najlepszy!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    zawsze się przyda taki przecier!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przydają się takie zapasy.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    sama nie robiłam ale juz taki jadłam..dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !