Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę i ostudzić. Zioła drobno posiekać i wraz z pozostałymi składnikami dodać do ziemniaków, dokładnie połączyć. Z masy uformować długie, cienkie wałki spłaszczyć je i pociąć na kopytka. Gotować we wrzącej osolonej wodzie. Gotować do momentu aż wypłyną. Podawać do duszonych mięs, sosów, surówek lub polane tłuszczem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    mam slabosc do kopytek
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    bardzo lubię kopytka, ale nigdy nie próbowałam z dodatkiem ziół
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Kopytka z ziołami to coś nowego. Chętnie wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    ciekawe zestawienie:) chętnie wypróbuje:) pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    tego jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;) na pewno pyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !